keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Älä unohda!

"Ylistä Herraa, minun sieluni, älä unohda, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt." (Ps. 103:2)

Näemme kovin helposti elämämme haasteet ja tarpeet äärettömän suurina ongelmina ja välillä epätoivo täyttää mielemme, kun pohdimme, kuinka kaikesta selviämme. Silloin on hyvä pysähtyä ja katsoa taaksepäin ja muistaa, miten Jumala on armossaan ja hyvyydessään auttanut meitä ja tuonut meidät tähän asti. Älä katso olosuhteita, vaan Häntä, joka pitää meistä huolen tänäänkin. Hän antaa anteeksi kaikki synnit ja parantaa kaikki sairaudet. Hän päästää kuoleman otteesta ja kruunaa armolla ja rakkaudella. Hän ravitsee aina hyvyydellään (103:3-5). Siispä ylistetään Herraa ja Hänen pyhää nimeään (103:1).

Älä unohda - Hän on hyvä!

tiistai 30. joulukuuta 2014

Toivoa on

"Herra on hyvä sille, joka panee toivonsa häneen, sille, joka häntä etsii." (Val. 3:25)

Minkä varaan rakennamme elämämme? Rahan? Työpaikan? Omaisuuden? Terveyden? Ystävien? Menestyksen? Ajallisista asioistamme murehtiminen paljastaa, ettemme luota täysin Jumalan kykyyn pitää huolta meistä. Mitäpä jos panisimme oikeasti toivomme Jumalaan? Saamme vuodattaa rukouksessa kaikki sydämemme asiat Herralle ja odottaa Hänen apuaan, sillä Herra on hyvä sille, joka etsii Häntä (3:26). Ei siis laiminlyödä rukousta, vaan kerrotaan kaikki asiamme kaikkivaltiaalle, taivaalliselle Isällemme luottaen, että Hän kuulee ja vastaa meille parhaalla mahdollisella tavalla (Matt. 6:6).

Laita toivosi Häneen.

maanantai 29. joulukuuta 2014

Liian hyvää?

"Rukoilen, että yhteinen uskomme auttaisi sinua käsittämään kaiken sen hyvän, minkä Kristus on meille antanut." (Fil. 1:6)

Jumala on hyvä ja Hänen tahtonsa meitä kohtaan on hyvä. Uskon kautta voimme hieman ymmärtää kaikkea tuota hyvyyttä, jota Hän on osoittanut meille Kristuksessa: Meillä on rauha Jumalan kanssa (Room. 5:1). Saamme perinnön, joka ei katoa (1. Piet. 1:4). Hän on siunannut meitä kaikella Hengen siunauksella, taivaallisilla aarteilla (Ef. 1:3). Me saamme Pyhän Hengen voiman, jotta voimme olla Kristuksen todistajia (Apt. 1:8). Teemme samoja tekoja kuin Jeesus ja vielä suurempiakin (Joh. 14:12). Jumala vahvistaa meitä uskossamme Kristukseen (2. Kor. 1:21). Tartutaan siis Raamattuun ja tutkitaan, mitä hyvää meille on luvattu. Uskotaan lupaukset ja toimitaan niiden mukaisesti.

Herra, avaa silmämme näkemään.

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Silkkaa armoa

"Mutta kun Jumalan, meidän pelastajamme, hyvyys ja rakkaus ihmisiä kohtaan tuli näkyviin, hän pelasti meidät, ei meidän hurskaiden tekojemme tähden, vaan pelkästä armosta." (Tiit. 3:4-5)

Matt Redmanin laulu Endless Hallelujah alkaa sanoilla: "When I stand before Your throne, dressed in glory not my own, what a joy I'll sing of on that day." Kun kerran seisomme Jumalan valtaistuimen edessä puettuna Kristuksen kirkkauteen, ymmärrämme Jumalan armon suuruuden. Meidät, jotka olimme ennen ymmärtämättömiä, eksyksissä ja monenlaisten himojen ja nautintojen orjia eläen pahuuden ja kateuden vallassa, pelastettiin silkasta armosta (3:3). Jumala pelasti meidät pesemällä meidät puhtaiksi, niin että synnyimme uudesti ja Pyhä Henki uudisti meidät, jotta saisimme osaksemme iankaikkisen elämän (3:5, 7). Tätä elämän muuttavaa armoa kannattaa julistaa niin lähellä kuin kaukana.

Herran armo kestää iäti.

lauantai 27. joulukuuta 2014

Turhaa pelkoa

"Älä menetä rohkeuttasi, kansani! Älä säiky huhuja, joita liikkuu kaikkialla maassa. Pysy lujana." (Jer. 51:46)

Media pursuaa viestejä siitä, kuinka kristillisellä uskolla ei ole enää tarttumapintaa yhteiskunnassamme tai kuinka epäuskottavia Raamatun totuudet ovat. Näitä juttuja on kuultu aiemminkin, joten älä säiky, vaan pysy lujana. Sepittipä media mitä hyvänsä, Jeesus antoi itsensä alttiiksi meidän puolestamme lunastaakseen meidät vapaiksi kaikesta vääryydestä ja puhdistaakseen meidät omaksi kansakseen, joka tekee kaikin voimin hyvää (Tiit. 2:14). Jeesus Kristus on edelleen ainoa tie Isän luokse (Joh. 14:6). Ihmiset kaipaavat edelleen päästä vapauteen syyllisyydestä ja riippuvuuksista. Jeesus tuo edelleen elämän sinne, missä Hänet otetaan vastaan (Joh. 1:12; 10:10). Julistetaan siis rohkeasti Jeesusta Kristusta sanoin, teoin ja tunnusmerkein.

Älä menetä rohkeuttasi!

perjantai 26. joulukuuta 2014

Johdonmukaista elämää

"He väittävät tuntevansa Jumalan, mutta teoillaan he kieltävät hänet." (Tiit. 1:16)

Seurakunnan vanhimman tuli olla vaellukseltaan moitteeton ja hänen tuli rohkaista toisia terveellä opetuksella. Kreetan seurakunnissa oli kuitenkin monia tyhjänpuhujia, jotka johtivat toisia harhaan oman voiton toivossa (1:9-11). Puheissaan he väittivät tuntevansa Jumalan, mutta teoillaan kielsivät Hänet. Emme ansaitse pelastusta teoillamme, mutta kun olemme uudestisyntyneet yksin uskosta, yksin armosta ja yksin Kristuksen tähden, tuo Pyhän Hengen aikaansaama muutos pitäisi ajan myötä näkyä myös teoissamme. Mitä meidän tekomme kertovat suhteestamme Jumalaan? Sanommeko luottavamme Jumalaan, mutta elämme silti päivittäisissä teoissamme kuin Häntä ei olisi? Olemmeko johdonmukaisia uskossamme?

Tunne Jumala ja tee Hänet tunnetuksi. 

torstai 25. joulukuuta 2014

Sopimattoman sopivaa

"Julista sanaa, astu esiin sopivaan ja sopimattomaan aikaan, nuhtele, moiti ja kehota, aina kärsivällisesti opettaen." (2. Tim. 4:2)

Jeesuksen seuraajilla on maailmankaikkeuden parhaita uutisia kerrottavana: Meillä on Vapahtaja. Maailma ympärillämme on vaientanut meidät tehokkaasti vetoamalla milloin uskonnonvapauteen, uskon yksityisyyteen tai poliittiseen korrektiuteen. Ihmiset eivät tahdo kuulla Jumalan sanan tervettä oppia ja siinä ei näytä riittävän omien korvien tukkiminen, vaan myös viestinkertojien suut halutaan tukkia (4:3-4). Meidän tulee olla kuitenkin valmiit julistamaan sanaa sopivalla ja joskus sopimattomallakin hetkellä, sillä on kyse ihmisten iankaikkisesta loppusijoituspaikasta. Pois siis turha arkuus ja vääränlainen nöyristely. 

Julistetaan rohkeasti evankeliumia.

keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Asiatonta

"Pysy erossa typeristä ja asiattomista väittelyistä; sinähän tiedät, että niistä syntyy riitoja." (2. Tim. 2:23)

Sosiaalinen media eri muodoissaan on erityisen hedelmällistä maaperää typerille ja asiattomille väittelyille, sillä muutamalla lauseella ei välttämättä pysty ilmaisemaan itseään kaikkia tyydyttävällä tavalla. Mutta siinä on usein riittävästi tarttumapintaa kommenteille ja väärinymmärretyille johtopäätöksille, joita voidaan puolestaan ymmärtää ja tulkita väärin. Valitettavasti myös me, joiden tulisi kirkastaa Kristusta, sorrumme tulikivenkatkuisiin ja rakkaudettomiin heittoihin. Meidän tulisi olla ystävällisiä kaikille ja ojentaa vastustelevia lempeästi ja kärsivällisesti, odottaen, että Jumala antaa heidän mielensä muuttua, ei meidän väitteemme tai perustelumme (2:24-26).

Kunnioitetaan toisiamme sanoin.

tiistai 23. joulukuuta 2014

Tuoreustakuu

"Mutta minun voimani kohoaa kuin villihärän sarvi, sinä voitelet minut tuoreella öljyllä." (Ps. 92:11)

"Joka aamu on armo uus, miksi huolta siis kantaa! Varjot väistyy ja vajavuus, Jeesus voimansa antaa." Saamme kulkea päivittäin Herran armossa ja Hänen voimassaan. Saamme viipyä joka päivä Herran läsnäolossa rukoillen ja Sanan lukien. Saamme pyytää Herraa täyttämään meidät Pyhällä Hengellään (Ef. 5:18), sillä jokaiseen päivään on tarjolla uusi, tuore voima ja varustus. Näin Herran omat kukoistavat, ovat voimissaan vielä vanhoinakin ja kertovat Herran teoista (92:13-16).

Odota Herran voimaa.

maanantai 22. joulukuuta 2014

Ohikiitävää

Opeta meille, miten lyhyt on aikamme, että saisimme viisaan sydämen. (Psalms 90:12 KR92)

Aikamme täällä ajassa on lyhyt, ohikiitävä hetki. Jokainen sekunti, minuutti, tunti, päivä ja vuosi, jonka käytämme tavalla tai toisella on mennyt ja emme saa sitä takaisin. Kuinka käyttää meille annettu aika viisaasti? Jumala on pelastanut ja kutsunut meidät oman päätöksensä ja armonsa mukaisesti antamalla meille Jeesuksen Kristuksen. Meillä on hyviä uutisia kerrottavana! Ei siis hävetä todistaa Herrastamme, vaan nähdään vaivaa evankeliumin vuoksi, sillä viisas voittaa sieluja (2. Tim. 1:8-9; Snl. 11:30). Tähän meille uskottuun tehtävään saamme voimaa Jumalalta.

Käytetään aikamme viisaasti.

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Ei matkatavaroita

"Emme me ole tuoneet mitään mukanamme maailmaan emmekä voi viedä mitään täältä pois." (1. Tim. 6:7)

Meillä on taipumus koota ympärillemme ylenmäärin erilaista tavaraa. Lapsetkin oppivat pienestä pitäen arvottamaan itseään ja toisiaan sen mukaan, millaisia tavaroita heillä on. Kaikki tämä roina on katoavaa ja vaikka tiedämme sen, laitamme yllättävän paljon aikaa ja rahaa saadaksemme sitä enemmän. Jos tuo roina saa meistä otteen, voimme joutua monenlaisten järjettömien ja vahingollisten halujen valtaan (6:9). Kunpa osaisimme tyytyä siihen, mitä meillä jo on ja olla siitä kiitolliset. Saamme nauttia kaikesta siitä hyvästä, mitä Jumala on meille antanut. Muistetaan myös, ettei meidän tule laittaa toivoamme epävarmaan rikkauteen (6:17).

Ei rakenneta katoavan varaan.

lauantai 20. joulukuuta 2014

Kovakorvaiset

"He eivät ole kuunnelleet, vaikka minä olen puhunut heille. He eivät ole vastanneet, vaikka minä olen kutsunut heitä." (Jer. 35:17)

Jumala oli puhunut kansalleen uudelleen ja uudelleen, mutta he eivät kuunnelleet. Hän lähetti kerran toisensa jälkeen heidän luokseen profeettoja ja kehotti heidän kauttaan kansaa kääntymään vääriltä teiltä ja hylkäämään pahat teot. Mutta he eivät ottaneet kuuleviin korviin, mitä Jumala oli puhunut (35:14-15). Entä kuuntelemmeko me? Jumalan rakkaus ilmestyi meidän keskuuteemme, sillä Hän lähetti ainoan Poikansa - Jeesuksen Kristuksen - maailmaan, antamaan meille elämän (1. Joh. 4:9). Usko ei ole vain tämän ja muiden asioiden totena pitämistä, vaan se on Jeesuksen seuraamista päivittäin (Mark. 8:34-36). Viivytään siis lähellä Häntä ja kuunnellaan, mitä Hän puhuu meille.

Puhu, Herra, palvelijasi kuulee.

perjantai 19. joulukuuta 2014

Personal trainer

"Ruumiin harjoittamisesta on vain vähän hyötyä, mutta oikeasta uskosta on hyötyä kaikkeen, sillä siihen liittyy lupaus sekä nykyisestä että tulevasta elämästä." (1. Tim. 4:8)

Fyysinen treeni on terveydelle hyödyllistä. Me näemme usein paljon vaivaa fyysisen kuntomme eteen ja jotkut hankkivat jopa personal trainerin auttamaan tulosten saavuttamisessa. Meidän tulisi kuitenkin harjoittaa itseämme jumalisuuteen vielä suuremmalla innolla kuin käymme lenkillä tai kuntosalilla. Oikeasta uskosta ja jumalisuudesta on näet hyötyä kaikkeen, sillä siihen liittyy nykyisen elämän lisäksi myös lupaus tulevasta, iankaikkisesta elämästä. Kun laitamme toivomme elävään Jumalaan, Hän antaa meille parhaimman mahdollisen Personal Trainerin - Pyhän Hengen. Hän auttaa meitä uskon tiellämme ja kasvussamme armossa.

Harjoita oikeita asioita.

torstai 18. joulukuuta 2014

Valintakriteerejä

"Ne, jotka hoitavat virkansa hyvin, saavat arvostetun aseman ja voivat rohkeasti julistaa uskoa Kristukseen Jeesukseen." (1. Tim. 3:13)

Ei ole aivan sama, kuka kutsutaan palvelemaan seurakuntaa. Usein keskusteluissa painotus on pelkässä sukupuolessa, mutta on muitakin kriteerejä. Hänen tulee olla paitsi yhden vaimon mies, myös moitteeton, raitis, harkitseva, rauhallinen, vieraanvarainen, lempeä, sopuisa ja taitava opettamaan. Hänen on pidettävä hyvää huolta perheestään ja kasvatettava lapsensa tottelevaisiksi, sillä jos ei osaa pitää huolta omasta perheestään, kuinka voisi huolehtia Jumalan seurakunnasta. Hänen on saavutettava kaikkien kunnioitus ja nautittava arvonantoa, jottei hänestä puhuttaisi pahaa (3:1-10). Kysymys on ennen kaikkea Pyhän Hengen vaikuttamasta luonteenlaadusta, joka heijastaa Kristusta. Olipa asemamme ta palvelupaikkamme mikä tahansa, hoidetaan tehtävämme hyvin.

Julista rohkeasti uskoa Jeesukseen.

keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Hyviä pyyntöjä

"Kehotan ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta." (1. Tim. 2:1)

Saamme rukoilla maamme ja sen valtaa pitävien puolesta, että saisimme viettää tyyntä ja rauhallista elämää (2:2). Saamme rukoilla kaikkien ihmisten puolesta ja pyytää Jumalaa siunaamaan jokaista.  Saamme rukoilla paikkakuntiemme puolesta ja toimia niiden parhaaksi, sillä niiden menestys on myös meidän menestyksemme (Jer. 29:7). Saamme pyytää Jumalan varjelusta, johdatusta ja Hänen valtakuntansa tulemista niin omaan ja läheistemme elämään kuin seurakuntiemme ja yhteiskuntamme toimiin. Hän on luvannut johdattaa niitä, jotka kulkevat rukoillen (Jer. 29:7). 

Rukoillaan Jumalalle mieluisia rukouksia.

tiistai 16. joulukuuta 2014

Muutosvoima

"Minä kiitän Herraamme Kristusta Jeesusta, joka on antanut minulle voimaa. Kiitän häntä siitä, että hän katsoi minut luotettavaksi ja otti minut palvelukseensa." (1. Tim. 1:12)

Paavali oli ollut herjaaja, vainooja ja väkivallantekijä, koska hän ei epäuskonsa tähden tiennyt, mitä teki.  Jeesus tuli maailmaan syntisiä varten ja Paavali sai kokea täyden armahduksen, jotta hänen muuttunut elämänsä olisi esimerkkinä muille (1:13-16). Sama yltäkylläinen armo on tarjolla meille tänään. Samoin usko ja rakkaus, jotka Jeesus saa aikaan (1:14). Hän puhdistaa ja uudistaa meidät. Hän kutsuu meidät palvelukseensa ja antaa meille voimaa jokaiseen hetkeen.

On syytä olla kiitolliset.

maanantai 15. joulukuuta 2014

Tukea työhön

"Lopuksi vielä, veljet: rukoilkaa puolestamme, että Herran sana leviäisi nopeasti ja pääsisi muualla samaan kunniaan kuin teidän keskuudessanne." (2. Tess. 3:1)

Jotta evankeliumi menisi eteenpäin ja voisi vaikuttaa niin lähellä kuin kaukana, tarvitaan sekä työntekijöitä että esirukoilijoita. Joku on sanonut, että meidän tulee rukoilla niin, kuin kaikki riippuisi Jumalasta ja tehdä työtä niin, kuin kaikki riippuisi meistä. On äärettömän tärkeää, että jokainen Jeesuksen opetuslapsi löytää oman paikkansa palvella sanoin ja teoin mutta myös rukouksin. Jeesuksen paluu on lähempänä kuin koskaan ja kaikki eivät vielä tunne Häntä henkilökohtaisesti. Rukoillaan siis, että Herran sana leviäisi nopeasti.

Rukous on tärkeää!

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Hyvä kysymys

"Kuinka kauan tätä vielä jatkuu? Mitä onkaan mielessä noilla profeetoilla, jotka julistavat valhetta ja omia pettäviä kuvitelmiaan!" (Jer. 23:26)

Kuinka kauan tätä vielä jatkuu? Hyvä kysymys! Maa oli täynnä avionrikkojia, täynnä niitä, jotka olivat luopuneet Herrasta ja jotka riensivät pahasta pahaan. Jopa profeetat ja papit olivat eksyneet kauas Jumalasta niin, että he valehtelivat, pettivät ja kannustivat toisia pahaan parannuksen teon sijaan (23:10-11, 14). Ongelma oli siinä, että he eivät halunneet kuulla Herran ääntä ja ohjeita julistaakseen niin, että saisivat kansan kääntymään pahoilta teiltään ja pahoista teoistaan (23:21-22). Jumala kehotti kansaa olemaan kuuntelematta tuollaisia julistajia, jotka puhuvat omiaan eivätkä Herran sanoja (23:16). Mitä on meidän mielessämme? Mitä me julistamme?

Etsi Herraa ja kuuntele Häntä.

lauantai 13. joulukuuta 2014

Sanojen voima

"Kultaomenoita hopeamaljoissa ovat oikeaan aikaan lausutut sanat." (Snl. 25:11)

Oikeaan aikaan lausutuilla oikeilla sanoilla on suuri merkitys. Usein valitettavasti käy niin, että lausumme oikeaan aikaan vääriä sanoja. Sen tähden olisi hyvä opetella harkitsemaan hetki, ennen kuin laukoo sanoja keskustelussa kasvokkain tai sosiaalisen median kautta. Kannattaa miettiä, millaisia sanoja käytämme. Opetellaan näkemään toinen toisemme Kristuksen rakkauden kautta ja tehdään hyvää myös sanoillamme. Kun ajattelemme kaikkea mikä on totta, kunnioitettavaa, oikeaa, puhdasta, rakastettavaa ja kaunista, mikä vain on hyvää ja ansaitsee kiitoksen, se siirtyy ajan myötä myös sanoihimme (Fil 4:8). 

Rohkaistu rohkaisemaan.

perjantai 12. joulukuuta 2014

Palaako jossain?

"Älkää sammuttako Henkeä." (1. Tess. 5:19)

Tarina kertoo, että erään suuren kirkon hallinnossa korkeassa asemassa olevalta virkamieheltä kysyttiin: "Mitä kirkkonne aikoo tehdä, kun sanotaan Pyhän Hengen poistuneen sieltä?" "Täytynee tulla toimeen ilman", kuului vastaus. Pyhä Henki on hienotunteinen ja herkkä, eikä ole ihan sama, miten Häntä kohtelemme. Meidän ei tule sammuttaa Henkeä eikä murehduttaa Häntä (Ef. 4:30). Voimme sammuttaa Hengen vähättelemällä Hänen antamiaan armolahjoja (5:20) ja voimme tuottaa Hänelle surua mm. elämällä tietoisesti synnissä ja toimimalla vastoin Jumalan sanaa. Mitä jos sammuttamisen sijaan tekisimme parannuksen ja antaisimme Hengen sytyttää meidät?

Ollaan hengessä palavat.

torstai 11. joulukuuta 2014

Valveilla

"Sillä te tiedätte itse aivan hyvin, että Herran päivä tulee kuin varas yöllä." (1. Tess. 5:2)

Jeesuksen paluu on yllättävä. Hän itse vertasi toista tulemistaan vedenpaisumusta edeltävään aikaan, jolloin ihmiset elivät arkeaan varmana siitä, että elämä jatkuu samaa rataa tulevinakin päivinä. Kukaan ei kuitenkaan aavistanut mitään, ennen kuin oli liian myöhäistä (Matt.24:37-39). Odotammeko me Herran paluuta? Ymmärrämmekö, että silloin ei enää ehdi tehdä parannusta ja turvautua Jeesukseen? Vakuuttelemmeko kenties itsellemme ja muille, että kaikki on hyvin, ei mitään hätää, ei mitään kiirettä kääntyä Jumalan puoleen (5:3)? Eikä sen, joka luottaa Herraan ja panee turvansa häneen, tarvitsekaan pelätä tuota päivää. Vaelletaan valvoen (Matt. 24:42) ja kutsutaan rakkaudellisesti ihmisiä kohtaamaan Jeesus ja laittamaan turvansa Häneen.

Valvotaan siis.

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Ilo yhteisestä uskosta

"Miten voimme kylliksi kiittää Jumalaa teistä ja kaikesta siitä ilosta, jota saamme hänen edessään tuntea teidän tähtenne?" (1. Tess. 3:9)

Osaammeko huolehtia ja iloita toinen toisistamme? Paavali oli lähettänyt Timoteuksen ottamaan selkoa Tessalonikan uskovien tilasta sekä vahvistamaan ja rohkaisemaan heitä uskossaan, sillä Paavali pelkäsi, että vihollinen oli saanut heistä otteen. Kun Timoteus palasi kertomaan tessalonikalaisten uskosta ja rakkaudesta, uutiset antoivat Paavalille rohkeutta ja synnyttivät valtavaa kiitollisuutta Jumalaa kohtaan (3:2-7). Mitä jos me aina silloin tällöin kysyisimme lähempänä tai kauempana olevalta uskon ystävältä, kuinka hänellä menee? Voisimme jakaa ilot ja surut, voitot ja kamppailut. Voisimme myös rukoilla toistemme puolesta ja kiittää Jumalaa siitä, mitä Hän on tehnyt meissä ja meidän kauttamme. 

Iloitaan toisistamme.

tiistai 9. joulukuuta 2014

Mielistelijöitä

"Koska Jumala on katsonut meidät kelvollisiksi julistamaan evankeliumia, me emme puhuessamme pyri olemaan mieliksi ihmisille vaan Jumalalle, joka tutkii sydämemme". (1. Tess. 2:4)

Kirkkoihimme mahtuu monenlaista puhetta. Kovia tuomion sanoja. Kaiken hyväksyvää rakkautta. Pelon värittämiä uhkakuvia. Lupauksia onnesta ja menestyksestä. Turhanpäiväistä humanistista lässytystä. Raitista lain ja evankeliumin julistusta. Kaikkea mahdollista sikin sokin riippuen puhujasta. Sanoillamme on merkitystä! Apostolit ymmärsivät, että tulee totella enemmän Jumalaa kuin ihmisiä (Apt. 4:19). Siksi heidän julistuksensa ei tähdännyt mielistelyyn ja halpahintaiseen kuulijoiden kosiskeluun. He eivät myöskään ajaneet salaa tai julkisesti omaa etuaan, eivätkä tähdänneet kunnian saamiseen ihmisiltä, kuten monet nyt tekevät (2:5-6). He halusivat julistaa täyttä evankeliumia armossa ja totuudessa Jumalaa miellyttäen, maksoi, mitä maksoi.

Miellytä Jumalaa.

maanantai 8. joulukuuta 2014

Rukoustaistelu

"Terveisiä lähettää teikäläinen Epafras, Kristuksen Jeesuksen palvelija, joka aina taistelee rukouksin teidän puolestanne, jotta pysyisitte lujina ja nuhteettomina ja vankkumatta noudattaisitte kaikessa Jumalan tahtoa." (Kol. 4:12)

Epafras oli innokas esirukoilija, joka näki paljon vaivaa Kolossan, Laodikean ja Hierapoliin seurakuntien vuoksi (4:13). Kun tarkastelemme herätysten historiaa, näemme, että jokaiseen niistä on liittynyt vahvasti niin yksityinen kuin yhteinen rukous. Puhumme paljon herätyksestä, mutta pyydämmekö sitä? Mitä rukous merkitsee meille? Onko se meille välttämätöntä vai yksi vaihtoehto monien vaihtoehtojen joukossa? Miksi niin monet tärkeät päätökset tehdään seurakunnissa ilman rukousta? Emmekö usko, että rukouksillamme on merkitystä? Onko rukoushetkiimme tarkoitettu aika täyttynyt sosiaalisesta mediasta ja television katselusta? Onko median laaja hengellinen tarjonta saanut meidät vähentämään rukoukseen käytettävää aikaa? Herää, sinä, joka nukut! (Ef. 5:14)

Taistele rukouksin.

sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Miten teet?

"Mitä teettekin, sanoin tai teoin, tehkää kaikki Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen hänen kauttaan Jumalaa, Isäämme." (Kol. 3:17)

Me olemme Kristuksen lähettiläitä ja edustamme Häntä siellä, missä olemme, elämme ja toimimme (2. Kor. 5:20). Tuommeko kunniaa Hänelle elämämme jokaisella osa-alueella? Millainen on se kuva, jonka ihmiset saavat Jeesuksesta meidän kauttamme? Jotta voisimme antaa oikean kuvan, annetaan Kristuksen sanan vaikuttaa runsaasti keskuudessamme (3:16). Antaudutaan koko sydämestämme Herralle ja annetaan Pyhän Hengen muuttaa meitä Kristuksen kaltaisuuteen, jotta olisimme täynnä sydämellistä armahtavaisuutta, ystävällisyyttä, nöyryyttä, lempeyttä, kärsivällisyyttä, rakkautta ja rauhaa (3:12-15). Maailma ympärillämme tarvitsee Jeesuksen tekoja meissä ja meidän kauttamme.

Tee kaikki Jeesuksen nimessä.

lauantai 6. joulukuuta 2014

Houkuttelevat höpinät

"Pitäkää varanne, ettei kukaan houkuttele teitä harhaan tyhjillä ja pettävillä viisauden opeilla, jotka nojautuvat ihmisten perinnäisiin käsityksiin ja maailman alkuvoimiin eivätkä Kristukseen." (Kol. 2:8)

Maailmaan mahtuu paljon puhetta. Osa on hyvää, kunnioitettavaa ja rakentavaa, mutta osa houkuttaa harhaan. Jeremia kehotti aikanaan Israelin kansaa kääntymään oikealle tielle ja olemaan luottamatta valheen puhujiin ja valheellisiin hokemiin, sillä kansa harjoitti monenlaista syntiä ja juoksi epäjumalien perässä. He tulivat kirkkoon ja sanoivat olevansa turvassa, vaikka heidän sydämensä oli kaukana Jumalasta eivätkä he halunneet tehdä parannusta synneistään (Jer. 7:3-10). Miten on meidän laitamme? Moni turvaa kirkkoon tai uskonnollisiin rituaaleihin pelastuakseen. Emme kuitenkaan ansaitse pelastusta, vaan se on Jumalan lahja, jonka otamme vastaan uskossa Jeesukseen Kristukseen.

Älä eksy - turvaa Kristukseen.

perjantai 5. joulukuuta 2014

Riippuvuutta

"Kun kerran olette ottaneet omaksenne Herran Kristuksen Jeesuksen, eläkää hänen yhteydessään." (Kol. 2:6)

Kun olemme vastaanottaneet Jeesuksen elämäämme Herrana ja Vapahtajana, meidän tulee rakentaa koko elämämme Hänen varaansa (2:7). Meidän tulee juurtua Raamatun sanaan, jotta voisimme tuntea paremmin Jeesuksen Kristuksen, jossa kaikki viisauden ja tiedon aarteet ovat kätkettyinä (2:2-3). Kun oma suhteemme Häneen on kunnossa, voimme neuvoa ja opettaa muitakin, jotta voisimme asettaa jokaisen ihmisen Jumalan eteen täysi-ikäisenä Kristuksen tuntemisessa. Emme pysty tähän kaikkeen omin avuin, vaan saamme ponnistella ja taistella Hänen voimallaan, sillä mittamattomalla voimalla, joka vaikuttaa meissä (1:28-29). Tunnetko tuon voiman?

Elä Kristuksessa!

torstai 4. joulukuuta 2014

Väkevää kirkkautta

"Hänen kirkkautensa voima ja väkevyys vahvistakoon teitä olemaan aina kestäviä ja kärsivällisiä." (Kol. 1:11)

Kun kolossalaiset olivat vastaanottaneet evankeliumin, se oli kantanut hedelmää ja kasvanut siitä päivästä lähtien, jolloin he olivat kuulleet Jumalan armosta ja tulleet tuntemaan sen sellaisena kuin se todella on (1:6). Saamme rukoilla lakkaamatta niiin piispojen, pappien kuin muidenkin työntekijöiden sekä toinen toistemme puolesta ja pyytää, että me kaikki saisimme runsaasti hengellistä viisautta ja ymmärrystä ja tulisimme täydelleen tuntemaan Jumalan tahdon. Saamme myös pyytää, että eläisimme Herralle kunniaksi ja kaikessa hänen mielensä mukaan. Tarvitsemme paljon esirukousta ja Hänen kirkkautensa voimaa, jotta kantaisimme hyvää hedelmää ja voisimme kasvaa Jumalan tuntemisessa (1:9-10).

Herra, vahvista meitä voimallasi.

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Täysihoidossa

"Minun Jumalani on Kristuksen Jeesuksen tähden antava teille taivaallisen kunniansa rikkaudesta kaiken, mitä tarvitsette." (Fil 4:19)

Kaikki, mitä tarvitsemme! Mutta ei kaikkea, mitä haluamme. Olemme usein onnettomat, koska meillä ei ole kaikkea sitä, mitä toisilla on. Mutta voimme olla aina tyytyväiset ja kiitolliset siitä, mitä meillä on. On kyse siitä, kuinka katsomme asioiota. Paavali ei kärsinyt puutetta, koska oli opetellut tulemaan toimeen sillä, mitä sattui kulloinkin olemaan. Hän tunsi sekä köyhyyden että hyvinvoinnin. Hän oli tottunut syömään vatsansa täyteen tai näkemään nälkää, jos ruokaa ei ollut riittävästi. Hänen tyytyväisyytensä salaisuus oli Kristuksessa, joka antoi hänelle voimaa kaikessa (4:11-13). Saamme luottaa Jumalan huolenpitoon elämässämme. Jeesus Kristus on meidänkin voimamme.

Hän antaa tarvittavan.

tiistai 2. joulukuuta 2014

Voimaa tarjolla

"Minä tahdon tuntea Kristuksen ja hänen ylösnousemisensa voiman ja tulla hänen kaltaisekseen osallistumalla hänen kärsimyksiinsä ja kuolemaansa." (Fil. 3:10)

Paavali ymmärsi, että hänen ajalliset voittonsa tai saavutuksensa eivät merkitse mitään sen rinnalla, että hän saa tuntea Jeesuksen Kristuksen. Paavali totesi kaiken oman yrittämisen ja oman hurskauden olevan roskaa verrattuna siihen uskoon, jonka Jumala lahjoittaa Jeesuksessa (3:7-9). Tuolla armon perustalla hän tahtoi tuntea Kristuksen ylösnousemusvoiman. Pyhän Hengen voiman, joka kasvattaa ja muuttaa opetuslasta kohti Herransa kaltaisuutta. Paavalin tavoin me olemme matkalla kohti päämäärää ja saamme jättää mielestä sen mikä on takanapäin ja ponnistella sitä kohti, mikä on edessä (3:12-13).

Tahdotko tuntea voiman?

maanantai 1. joulukuuta 2014

Kenen asioilla juokset?

"Sillä kaikki ovat kiinnostuneita vain omasta edustaan eivätkä Jeesuksen Kristuksen asiasta." (Fil. 2:21)

Paavali kehuu edellisessä jakeessa nuorta Timoteusta, jonka sydän paloi Jumalan työlle (2:19-20). Moni oli jo tuolloinkin kiinnostunut vain omasta edustaan. Mikä on meidät liikkeelle saava voima? Onko se oman edun tavoittelu, minun tarpeeni ja minun valtakuntani? Vai onko Jeesuksen Kristuksen rakkaus saanut meissä aikaan sen, että tahdomme etsiä ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan (Matt. 6:33)? Mitä maassamme tapahtuisikaan, jos Kristuksen asiat saisivat olla meidän to-do-listamme kärjessä? Jos seurakunta rukoilisi ja etsisi Herraa? Jos seurakunta lähtisi tarvitsevaan maailmaan kohtaamaan ihmisiä Jumalan vaikuttamien tekojen kautta? Jos ottaisimme Sanan tosissamme - aikuisten oikeasti? Nyt on aika ymmärtää, mikä on todella tärkeää. Sielujen pelastus.

Lähdetään Jeesuksen asioille!