lauantai 31. toukokuuta 2014

Ota rennosti

"Apostolit palasivat ja kertoivat Jeesukselle, mitä kaikkea olivat tehneet. Jeesus otti heidät mukaansa ja lähti Betsaidan kaupungin lähistölle saadakseen olla siellä kaikessa rauhassa." (Luuk. 9:10)

Tehtävä oli suoritettu ja opetuslapset palasivat kertomaan, mitä kaikkea olivat tehneet Jeesuksen lähettämänä ja valtuuttamana. Raportin jälkeen Jeesus otti heidät mukaansa hiljentymään. Jeesus halusi opettaa opetuslapsille myös sen, että heidän ei ole tarkoitus olla koko ajan toimittamassa valtakunnan asioita ja näin uuvuttaa itseään. He tarvitsivat myös hetkiä, jolloin saivat vain olla Jeesuksen kanssa - rauhassa. Meidänkään ei tule väsyttää itseämme jatkuvalla menemisellä ja tekemisellä niin innostavaa kuin se onkin. Tarvitsemme myös lepoa ja Herran läsnäolossa viipymistä.

Ota rennosti.

perjantai 30. toukokuuta 2014

Kaikin keinoin

"Hän lähetti heidät julistamaan Jumalan valtakuntaa ja parantamaan sairaita." (Luuk. 9:2)

Jeesus oli julistanut Jumalan valtakuntaa ja oli osoittanut sen todellisuutta parantamalla sairaat, vapauttamalla riivatut ja herättämällä kuolleet. Opetuslapset olivat seuranneet Mestarin toimintaa ja nyt oli tullut aika siirtyä tarkkailijan paikalta palvelukseen. Jeesus kutsui opetuslapsensa koolle ja antoi heille voiman ja vallan parantaa taudit ja karkottaa pahat henget (9:1). Ja he lähtivät julistaen evankeliumia ja parantaen sairaita kaikkialla (9:6). Sama toimeksianto on tarkoitettu meille. Julistetaan rohkeasti Kristusta kaikin mahdollisin tavoin.

Mitä vielä odotamme?

torstai 29. toukokuuta 2014

Viettelevää

"Varokaa siis, ettei sydämenne anna periksi viettelykselle ja ettette lankea palvelemaan vieraita jumalia ettekä kumartamaan niitä." (5. Moos. 11:16)

Sydämemme on vaikutuksille altis. Monet asiat vaikuttavat sydämeemme ja muokkaavat käsitystä itsestämme, toisista, elämästä ja Jumalasta. Elokuvat, TV-ohjelmat, kirjat, lehdet ja mainokset pyrkivät vaikuttamaan meihin. Siksi tulee harkita, millä ruokimme sydäntämme, jotta voisimme suojella sitä viettelyksiltä. Meidän tulee ennen kaikkea varjella sitä, mikä on sydämessämme, sillä siellä on koko elämämme lähde (Snl. 4:23). Täytetään sisintämme Jumalan mielen mukaisilla asioilla, kysytään Hänen tahtoaan, iloitaan ja riemuitaan Hänestä ja Hänen armostaan (Ps. 70:5). 

Katso Kristukseen!

keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Sydänkirurgiaa

Ympärileikatkaa siis sydämenne – taipukaa kuuliaisiksi Herralle älkääkä enää niskoitelko. (5. Moos. 10:16)

Aito suhde Jumalaan on sydämen uskoa ja kuuliaisuutta Hänelle. Israelin kansalle ei riittänyt ulkonaisesti näkyvä ympärileikkaus, vaan he tarvitsivat sydämen ympärileikkauksen, jota ei saa aikaan laki, vaan Henki (Room. 2:28-29) ja jossa syntinen luonto riisutaan pois (Kol. 2:11). Ulkonaiset rituaalit ja toimitukset eivät pelasta meitä, vaan saamme kääntyä Herran puoleen ja pyytää Jeesusta Vapahtajaksemme ja elämämme Herraksi. Hän yksin voi muuttaa sydämemme eläväksi ja kuuliaiseksi Hengen kautta.

Suostu operoitavaksi.


tiistai 27. toukokuuta 2014

Luottamuksen arvoista

"Tietäkää siis, että vain Herra, teidän Jumalanne, on Jumala. Häneen voi luottaa, hän pitää voimassa liittonsa. Tuhansien sukupolvien ajan hän on uskollinen niille, jotka rakastavat häntä ja pitävät hänen käskynsä." (5. Moos. 7:9)

Meillä on Jumala, jonka varaan voi laittaa täyden luottamuksen. Voimme uskoa Hänen käsiinsä koko elämämme (Ps. 31:6). Hän pitää voimassa lupauksensa ja on uskollinen, vaikka me olemme uskottomat. Hän ei voi kieltää omaa, meitä rakastavaa olemustaan (2. Tim. 2:13). Siksi voimme yhtyä turvallisin mielin Psalmin sanoihin: "Minä rukoilen sinua, Herra. Jumala, vastaa minulle! Onhan hyvyytesi suuri ja apusi varma." (69:14)

Heittäydy hänen varaansa.


maanantai 26. toukokuuta 2014

Nouse!

"Hän meni paarien viereen ja kosketti niitä, ja kantajat pysähtyivät. Hän sanoi: 'Nuorukainen, minä sanon sinulle: nouse!'" (Luuk. 7:14)

Jeesus kohtasi hautajaissaattueen, jossa kannettiin kuollutta, leskiäidin ainoaa poikaa. Nähdessään äidin surun Jeesuksen kävi häntä sääliksi ja hän sanoi: "Älä itke." Jeesus pysäytti paarin kantajat ja käski pojan nousta. Samassa kuollut poika nousi istumaan ja alkoi puhua, mikä sai kaikki läsnäolojat pelon valtaan ja ylistämään Jumalaa. Näemme tässä saman, minkä näemme monissa muissakin Jeesuksen parantamis- ja vapauttamisteoissa. Jeesus yksinkertaisesti käski ja niin tapahtui. Ei pitkiä rukouksia, ei näytöstä ihmisten edessä. Yksi sana riitti.

Usko on luottamus.



sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Etsi ja löydä

"Te etsitte Herraa, Jumalaanne, ja myös löydätte hänet, kun vain käännytte hänen puoleensa vilpittömästi ja koko sydämestänne. (5. Moos. 4:29)

Jumala on löydettävissä. Hän ei piiloudu, mutta Hän ei myöskään tunkeudu väkisin kenenkään elämään. Moni pohtii elämän suuria kysymyksiä ja hakee vastausta usein muualta kuin Raamatun sivuilta. Jos haluaa aidosti ottaa selvää totuudesta, ei tulisi rajata kolmiyhteistä Jumalaa - Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä - hakukriteerien ulkopuolelle. Herra ilmoittaa itsensä vilpittömälle ja kokosydämiselle etsijälle. Etsi siis Herraa, kun hänet vielä voi löytää ja huuda häntä avuksi, kun hän on lähellä (Jes. 55:6).

Etsijä löytää.

lauantai 24. toukokuuta 2014

Vastavirtaan

"Siunatkaa niitä, jotka teitä kiroavat, rukoilkaa niiden puolesta, jotka parjaavat teitä." (Luuk. 6:28)

On helppoa antaa samalla mitalla takaisin ja jopa nautinnollista korkojen kera. Jeesus kehottaa toimimaan toisin. Siunaa häntä, joka kiroaa sinua. Rukoile hänen puolestaan, joka haukkuu sinua. Tee hyvää hänelle, joka vihaa sinua. Jeesuksen opetuslapsi on kutsuttu kulkemaan vastavirtaan. Olemme saaneet Jumalan armosta paljon anteeksi, siksi meidän tulee olla valmiit armahtamaan, niin kuin meidän Isämme armahtaa (6:36). Annetaan ihmisten ympärillämme kokea Jumalan ylenpalttista rakkautta. Jeesus antaa meille siihen voiman.

Toimitaan kutsumme mukaisesti.

perjantai 23. toukokuuta 2014

Tehdään hyvää

Jeesus sanoi: "Vastatkaa minulle: kumpi on sapattina luvallista, tehdä hyvää vai tehdä pahaa, pelastaa ihmishenki vai tuhota ihminen?" (Luuk. 6:9)

Jeesus oli eräänä pyhäpäivänä kirkossa opettamassa ja häntä kuulemassa oli mies, jonka oikea käsi oli surkastunut. Fariseukset tarkkailivat Jeesusta, ettei hän vaan yrittäisi parantaa pyhäpäivänä (6:6-7). Jeesus kyseenalaisti heidän tekopyhän uskonnollisuutensa ja pyysi heitä tekemään valinnan kahden vaihtoehdon välillä. Vastausta hän ei saanut, mutta hän pyysi miestä ojentamaan kätensä ja se tuli terveeksi (6:10). Jeesus rikkoi luutuneita käsityksiä! Millaisia ovat meidän perinnäissääntömme ja kotikutoiset pyhät asiat ja rutiinit, joihin ei saa koskea? Millaista hyvää meidän tulisi tehdä? 

Tee hyvää Jeesuksen nimessä.

torstai 22. toukokuuta 2014

Samassa voimassa

"Herran voima vaikutti Jeesuksessa niin että hän saattoi parantaa sairaita. (Luuk. 5:17)

Usein ajattelemme, että Jeesuksen oli helppo parantaa, koska hän on Jumala. Mutta hän ei pitänyt kiinni oikeudestaan olla Jumalan vertainen vaan luopui asemastaan, otti orjan muodon, tuli ihmisten kaltaiseksi ja eli ihmisenä ihmisten joukossa (Fil. 2:6-7). Jeesus oli täynnä Henkeä ja hän paransi sairaat. Hän lupasi, että hänen ominaan mekin voimme tehdä samoja tekoja kuin hän (Joh. 14:12), koska hän lähettäisi meidän sisimpäämme saman Hengen. Me saamme elää uskossa häneen ja opetella Jumalan valtakunnan lainalaisuuksia, sillä meissä uskovissa vaikuttaa hänen mittaamaton voimansa. 

Opetellaan elämään Herran voimassa.



keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kun käsky käy

"Opettaja, me olemme jo tehneet työtä koko yön emmekä ole saaneet mitään. Mutta lasken vielä verkot, kun sinä niin käsket." (Luuk. 5:5)

Pietari olisi voinut vastata Jeesukselta saamaansa kalastusohjeeseen toisinkin, sillä kalastaja kyllä tiesi sopivat kalapaikat ja kalaparvien liikkeet - ja nyt ei onnistuisi. Pietari oli kuitenkin jo nähnyt, mihin Jeesus kykeni. Anopin kuume oli lähtenyt, kun Jeesus käski. Monet muutkin sairaat olivat parantuneet ja monet olivat vapautuneet pahojen henkien kahleista (4:35-41). Niinpä Pietari vastasi: "Lasken verkot, kun sinä niin käsket." He saivat sitten niin suuren kalaparven, että heidän verkkonsa repeilivät. Pietari ja koko hänen venekuntansa olivat pelon ja hämmennyksen vallassa kalansaaliin tähden (5:6-9). Pietarin uskon kuuliaisuutta seurasi lupaus vielä merkittävimmistä "kalansaaliista".

Tehdään, mitä Jeesus pyytää.

tiistai 20. toukokuuta 2014

Täynnä Henkeä

"Jeesus lähti Jordanilta Pyhää Henkeä täynnä. Hengen johdattamana hän kulki autiomaassa." (Luuk. 4:1)

Jeesus antoi meille mallin siitä, kuinka elää yhteydessä Isään. Emme yllä ihan samaan, sillä Jeesus oli sataprosenttisesti täynnä Henkeä ja Hengen johdattama. Hän lupasi meille kuitenkin saman Hengen, jonka kautta Hän asuu sydämissämme. Saamme elää uskossa ja lähteä liikkeelle, sillä Herran Henki on yllämme, Hän on voidellut meidät ja Hän on lähettänyt meidät  ilmoittamaan hyvän sanoman. Saamme julistaa synnin vangitsemille vapautusta ja hengellisesti sokeille näkönsä saamista (4:18).

Anna Hengen täyttää ja johtaa.

maanantai 19. toukokuuta 2014

Sydämen keventäjät

"Luottakaa aina Jumalaan, tuokaa hänen eteensä kaikki mikä sydäntänne painaa! Jumala on turvamme." (Ps. 62:9)

Haluamme kantaa usein itse taakkojamme ja murheitamme, emmekä haluaisi päästää niistä irti. Huolet ahdistavat ja jopa valvottavat, kun etsimme niihin ratkaisuja aamuyön pimeinä tunteina. On aika luottaa Jumalaan ja tuoda Hänelle jokainen asia, mikä painaa ja synti, joka niin helposti kietoutuu meihin. Saamme suunnata katseemme Jeesukseen, uskomme perustajaan ja täydelliseksi tekijään (Hepr. 12:1-2). Hän on kalliomme ja Hän on pelastuksemme. Kun laitamme turvamme Häneen, me emme horju.

Keventäminen kannattaa.

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Hengen tulta

"Mutta on tuleva minua väkevämpi. Minä en kelpaa edes avaamaan hänen kenkiensä nauhoja. Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella." (Luuk. 3:16)

Johannes saarnasi ja kehotti ihmisiä kääntymään ja ottamaan kasteen syntien anteeksiantamiseksi (3:3). Kansa alkoi pohtia, voisiko Johannes olla kenties Jumalan lupaama Messias (3:15). Johannes vastasi kyselyihin, että tulee Toinen, joka kastaa Hengellä. Tuo Henki, joka vuodatettiin helluntaina, tuo mukanaan voiman elää Jumalan tahdossa ja Hänen teoissaan. Saamme janota tuota voimaa. "Ei riitä jos kerran sulta sun kasteesi siunatun sain. Mä tarvitsen uutta tulta, uutta armoa matkallain." (Vilho Rantanen)

Herra, kasta Hengellä ja tulella!



lauantai 17. toukokuuta 2014

Vannoutunut rukoilija

"Hän ei poistunut temppelistä minnekään, vaan palveli Jumalaa yötä päivää paastoten ja rukoillen." (Luuk. 2:37)

Hanna, korkeasta iästään huolimatta, halusi palvella Jumalaa yötä päivää. Hän oli antanut elämänsä kokonaan Jumalan käyttöön rukoilijana. Saamme ottaa hänestä mallia rukouselämäämme ikään ja siviilisäätyyn katsomatta. Siellä missä on paljon rukousta, on paljon voimaa. Missä on vähän rukousta, on vähän voimaa. Missä ei ole rukousta lainkaan...

Mitä jos rukoilisimme? 

perjantai 16. toukokuuta 2014

Viisautta johtamiseen

"Johtoa vailla kansa kulkee tuhoon, neuvonantajien viisaus tuo menestyksen." (Snl. 11:14)

Hyvä johtaja tarvitsee ja käyttää neuvonantajia. Yksittäisen henkilön näkökulmat ovat rajoittuneet eikä hänellä ole kaikkea tarvittavaa tietoa. Hyvä johtaja pyytää ja ottaa vastaan neuvoja muilta, oli sitten kyse johtamisesta kodissa, työpaikalla, seurakunnassa tai valtiossa. Paras neuvonantaja jokaiselle meistä on Jumalan sana, jota Pyhä Henki kirkastaa. Jumalan antama viisaus tuo menestystä niin yksilölle kuin kansakunnalle. Etsitään Jumalan johdatusta elämäämme ja rukoillaan maamme päättäjien puolesta, että hekin saisivat armon tehdä niin.

Siunataan johtajiamme.

torstai 15. toukokuuta 2014

Sosiaalisia juoruja

"Juorukellolta salaisuus karkaa, uskotulla ystävällä se on tallessa." (Snl. 11:13)

Juoruissa on jotakin houkuttelevaa (18:8). Kun kuulemme mehevän jutun, tuskin maltamme odottaa, että pääsisimme kertomaan sen eteenpäin. Jotkut asiat on kuitenkin tarkoitettu säilytettäväksi, ei levitettäväksi. Juorut leviävät nopeasti sosiaalisen median kautta sadoille ja tuhansille. Harva meistä soittaisi 300 ystävälle kertoakseen juorun tai huhun, mutta yhdellä klikkauksella jaamme sen Facebookissa sitä enempää miettimättä. Kannattaakin miettiä noissa tilanteissa, auttavatko vai loukkaavatko sanamme ja päivityksemme? Meidän tulee puhua ja kirjoittaa totta sekä sitä, mikä on hyvää ja hyödyllistä ja kuulijoille iloksi (Ef. 4:29).

Ollaan uskottuja ystäviä.


keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Yllättävä vierailu

"Silloin Maria sanoi: 'Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit.'" (Luuk. 1:38)

Maria sai yllättävän vierailijan ja yllättävän uutisen. Enkeli kertoi Marialle, että hän tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, jolle tulee antaa nimi Jeesus (1:31). Aika kova uutinen nuorelle naiselle. Raskaus. Poika. Ja nimikin jo annettu. Ei mikään ihme, että hän kysyy: "Miten se on mahdollista? Minähän olen koskematon." (1:34) Enkelin selvitys Pyhästä Hengestä ja korkeimman voimasta saattavat ylittää Marian käsityskyvyn, mutta hän on valmis suostumaan Jumalan tahtoon. Kun Jumala kutsuu meitä työhönsä, keksimmekö esteitä ja verukkeita? Vai olemmeko Marian tavoin valmiit Hänen käyttöönsä, vaikkemme ihan ymmärtäisikään sitä, mikä odottaa?

Ole valmis Hänen käyttöönsä.

tiistai 13. toukokuuta 2014

Peloton

"Jumalaan minä luotan, en pelkää mitään. Mitä voi minulle kukaan ihminen?" (Ps. 56:12)

Kun pelko valtasi Daavidin, hän turvautui Jumalaan (56:4), sillä hän tiesi, että Jumala oli hänen puolellaan. Pelko vaihtui rohkeuteen niin, ettei hän pelännyt mitään. Saamme luottaa Herraan, sillä se, joka on meissä, on suurempi kuin se, joka on maailmassa (1. Joh. 4:4). Jeesus Kristus, joka rakastaa meitä on antava meille riemuvoiton kaikissa ahdingoissamme (Room. 8:37), sillä jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan?" (Room. 8:31) Ei anneta minkään pelottaa meitä, vaan uskotaan siihen, että voimme kaiken hänessä, joka meitä vahvistaa (Fil. 4:13).

Täydellinen rakkaus karkottaa pelon.



maanantai 12. toukokuuta 2014

Seuraajan tunnusmerkkejä

"Ja niitä, jotka uskovat, seuraavat nämä tunnusmerkit: Minun nimissäni he ajavat pois pahoja henkiä. He puhuvat vierailla kielillä. He tarttuvat käsin käärmeisiin, ja vaikka he juovat tappavaa myrkkyä, se ei vahingoita heitä. He panevat kätensä sairaiden päälle, ja nämä paranevat." (Mark. 16:17-18)

Markuksen evankeliumin lähetyskäskyssä Jeesus käskee meitä menemään kaikkialle maailmaan ja julistamaan evankeliumi kaikille luoduille (16:15). Hän lupaa, että meitä, jotka uskomme, seuraavat ihmeelliset tunnusmerkit, kun olemme liikkeellä Hänen nimessään. Nuo tunnusmerkit ovat jotain muuta kuin meidän ristikorumme, pinssimme tai kalat autojemme takapuskureissa. Kun opetuslapset lähtivät matkaan evankeliumia julistaen, Herra toimi heidän kanssaan ja vahvisti sanan noilla tunnusmerkeillä (16:20). Olemmeko me sellaisia Jeesuksen seuraajia, joita seuraavat tunnusmerkit?

Odotammeko sitä?

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Rukouksemme kuullaan

"Jumala, kuule minun rukoukseni, kuuntele tarkoin, mitä minä sanon." (Ps. 54:4)

Daavid tiesi, kenen puoleen kääntyä, kun hätä on suurin. Hän vetoaa siihen, että Jumala yksin voi pelastaa ja hankkia oikeuden hänelle (54:3). Hän pyytää Jumalaa kuuntelemaan tarkoin (54:4) ja kertoo rukousaiheensa, mihin tarvitsee Jumalan apua (54:5). Hän myös vakuuttaa itselleen: "Jumala on auttajani, Herra on minun tukeni." (54:6) Saamme lähestyä Isäämme rohkeasti ja tuoda kaikki pyyntömme Hänelle. Hän on auttajamme!

Rukouksemme kuullaan.

lauantai 10. toukokuuta 2014

Toisenlainen henki

"Vain palvelijallani Kalebilla on toisenlainen henki, ja hän on aina uskollisesti seurannut minua." (4. Moos. 14:24)

Jumala antoi hyvän todistuksen Kalebista. Hän ja Joosua olivat ainoat joukosta, jotka olivat valmiit luottamaan Herraan ja astumaan luvattuun. He olivat varmoja siitä, että Herra on heidän kanssaan (14:8-9). Vaikuttavatko vaikeudet ja olosuhteet meihin enemmän kuin luottamus Jumalan mahdollisuuksiin? Arkailemmeko silloin, kun pitäisi toimia? Meille ei ole annettu pelkuruuden henkeä, vaan voiman, rakkauden ja terveen harkinnan henki (2. Tim. 1:7). Saamme kohdata kaikki elämän tuomat haasteet Hänen voimassaan. Ei siis hävetä todistaa Herrastamme, vaan kärsitään vaivaa evankeliumin vuoksi.

Saamme voimaa Jumalalta.

perjantai 9. toukokuuta 2014

Ei varasuunnitelmaa

"Hän sanoi: »Abba, Isä, kaikki on sinulle mahdollista. Ota tämä malja minulta pois. Ei kuitenkaan minun tahtoni mukaan, vaan sinun." (Mark. 14:36)

Jeesuksen viimeiset hetket olivat käsillä ja hän alkoi tuntea kauhua ja ahdistusta (14:33). Jeesus meni kauemmaksi, heittäytyi maahan ja rukoili, että tuleva ristinkuolema voitaisiin mahdollisesti ohittaa (Mark. 14:35). Jeesuksen ahdistus oli niin suuri, että hänen hikensä vuoti maahan veripisaroiden tavoin (Luuk. 22:44), mutta hän oli valmis suostumaan Isän tahtoon. Jumalalla ei ollut varasuunnitelmaa meidän pelastamiseksi. Isän suunnitelma oli antaa ainoa Poikansa, ettei yksikään, joka uskoo Häneen, joutuisi kadotukseen vaan saisi iankaikkisen elämän (Joh. 3:16).

Meistä on maksettu kallis hinta.

torstai 8. toukokuuta 2014

Suihkun raikkaana

"Jumala, luo minuun puhdas sydän ja uudista minut, anna vahva henki." (Ps. 51:12)

Daavid joutui Jumalan kiinniottamaksi lankeemuksensa tähden. Hän tunnisti pahat tekonsa ja syntisyyteen havahtuminen vaivasi häntä (51:5). Daavid tiesi, että Jumala on armollinen, siksi hän pyysi Jumalaa antamaan anteeksi ja pesemään puhtaaksi (51:3-4). Daavid ei halunnut vain anteeksiantoa, vaan hengellisen uudistumisen ja kyvyn elää Jumalan tahdon mukaan. Näin hän saisi kokea jälleen pelastuksen riemua ja voisi johtaa muutkin tälle tielle (51:14-15). Armo on tarjolla jokaiselle tarvitsevalle tänäänkin. Jeesus lahjoittaa meille puhtaan sydämen, uudistaa meidät ja antaa Pyhän Hengen voimaksemme.

Taivaallinen suihku virvoittaa.

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Oikealla tiellä

"Joka uhraa kiitosta, se kunnioittaa minua. Joka pysyy oikealla tiellä, saa nähdä, kuinka Jumala pelastaa." (Ps. 50:23)

Monesti ajattelemme, että kukaan ei näe, kun toimimme väärin - ajatuksin, sanoin, teoin tai laiminlyönnein. Meidän tulee ymmärtää, että Jumala näkee kaiken ja joudumme vastaamaan kaikesta Hänelle (50:21-22). Kannattaa siis pysyä oikealla, Jumalan Sanan viitoittamalla tiellä. Omin voimin emme siihen pysty, mutta kun nöyrrymme Herramme edessä tunnustaen heikkoutemme, Hän antaa meille kaiken tarvittavan Jeesuksen tähden. Oikealla tiellä pysyminen on nimittäin yhteyttä elävään persoonaan, Jeesukseen Kristukseen, joka sanoi: "Minä olen tie."

Seurataan Häntä.


tiistai 6. toukokuuta 2014

Lainatavaraa

"Kaikki muut antoivat liiastaan, mutta hän antoi vähästään, kaiken mitä hänellä oli, kaiken mitä hän elääkseen tarvitsi." (Mark. 12:44)

Leskivaimo antoi kaikkensa Jumalalle. Kuinka usein kitsastelemmekaan, kun kolehtihaavi kulkee editsemme? Annamme niukasti, kun se suhteutetaan siihen, mitä Jumala on meille uskonut. Usein kadehdimme, kun joku rikastuu, mutta kuollessaan kukaan ei ota mukaansa mitään, eikä omaisuus seuraa hautaan (Ps. 49:17-18). On hyvä muistaa, että kaikki meille ohikiitäväksi hetkeksi uskottu varallisuus on vain lainaa ja kun meistä aika jättää, Jumala uskoo sen jollekulle toiselle. Parasta, mitä voimme varoillamme tehdä, on antaa runsaskätisesti Jumalan valtakunnan työhön. 

Kootaan aarteita taivaaseen!

maanantai 5. toukokuuta 2014

Yli kaiken

"Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi." (Mark. 12:30)

Lainopettaja tuli kysymään Jeesukselta, mikä käsky on kaikkein tärkein (12:28). Fariseuksille ei kymmenen käskyä riittänyt, vaan heillä oli niitä satoja, joten kysymys nousi todellisesta tarpeesta. Jeesus kiteytti asian ytimen kehottaen häntä rakastamaan Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseään (12:31). Jumala haluaa meidät kokonaan - sydämemme, sielumme, mielemme ja voimamme. Me emme enää omista itseämme, sillä Jumala on ostanut meidät täydestä hinnasta antamalla meille Jeesuksen (1. Kor. 6:19-20). Hän on rakastanut meitä ensin, siksi me voimme rakastaa Häntä yli kaiken.

Annetaan rakkauden valloittaa meidät.

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Ylistäkää!

"Ylistäkää Jumalaa, kuningastamme, ylistäkää ja laulakaa!" (Ps. 47:7)

Jumala on kaiken ylistyksemme arvoinen. Hän antaa anteeksi kaikki syntimme ja parantaa kaikki sairautemme. Hän hoitaa meitä armollaan ja rakkaudellaan ja ravitsee meitä aina hyvyydellään. (Ps. 103:3-5) Meidän on hyvä opetella ylistämään Herraa jo täällä, sillä tulemme ylistämään Häntä myös taivaassa. "Ylistä Herraa, minun sieluni, ja kaikki mitä minussa on, ylistä hänen pyhää nimeään." (103:1)

Ylistä Herraa!

lauantai 3. toukokuuta 2014

Jumala voi

"Jeesus sanoi heille: 'Uskokaa Jumalaan.'" (Mark. 11:22)

Vuoren siirtäminen mereen tuntuu mahdottomalta, mutta Jeesus halusi vakuuttaa opetuslapsilleen, että Jumalalle on kaikki mahdollista (11:23). Jeesus sanoo heille uskaliaat sanat: "Mitä ikinä te rukouksessa pyydätte, uskokaa, että olette sen jo saaneet, ja se on teidän." (11:24) Moni on saattanut soveltaa jaetta toiveenaan äkkirikastuminen tai vastaava, sillä rukouksiemme motiivina on usein omat tarpeemme ja halumme. Jeesus rukoili aina Isän tahdon mukaisesti ja se on mallina myös meille. Saamme tuoda kaikki tarpeemme rukoillen, anoen ja kiittäen Isän tietoon (Fil. 4:6) luottaen, että Hän vastaa meille hyvän tahtonsa mukaisesti. Uskommeko, että Jumala voi auttaa meitä? Jos uskomme, niin miksi rukoilemme niin vähän?

Pyydetään rohkeasti - Isä kuulee.

perjantai 2. toukokuuta 2014

Kyky nähdä

"Mitä haluat minun tekevän sinulle?" Jeesus kysyi. Sokea vastasi: "Rabbuuni, anna minulle näköni." (Mark. 10:51)

Sokea kerjäläinen huusi ohikulkevalle Jeesukselle: "Jeesus, Daavidin Poika, armahda minua!" (10:47) Ihmiset ympärillä käskivät hänen olla hiljaa, mutta hän huusi entistä kovemmin saaden Jeesuksen huomion. Kohtaaminen päättyi sokean silmien avautumiseen. Useimmilla meistä on näkevät silmät, mutta saatamme olla silti sokeita - hengellisesti. Saamme pyytää Jeesukselta: "Anna minulle näkökyky." Ja kun Jumalan armo koskettaa, saamme yhtyä vanhan laulun sanoihin: "Mä kuuro, sokea sain ihmeen kokea: nyt kuulla, nähdä voin."

Mitä haluat, että Hän tekee sinulle?

torstai 1. toukokuuta 2014

Esteitä?

"Jeesus katsahti häneen, rakasti häntä ja sanoi: 'Yksi sinulta puuttuu. Mene ja myy kaikki, mitä sinulla on, ja anna rahat köyhille, niin sinulla on aarre taivaassa. Tule sitten ja seuraa minua.'" (Mark. 10:21)

Mies oli tullut juoksujalkaa Jeesuksen luokse kysymään, mitä pitäisi tehdä, jotta saisi iankaikkisen elämän (10:17). Hän oli omasta mielestään elänyt Jumalan ohjeiden mukaan ja odotti varmaan kuulevansa Jeesukselta, että se riittäisi. Jeesus näki kuitenkin, että mies rakasti enemmän omaisuuttaan kuin Jumalaa ja siksi hän sai kuulla rakkaudellisen, mutta yllättävän vastauksen. Mies ei ollut kuitenkaan valmis luottamaan yksin Jumalaan ja lähti pois (10:22). Jumala haluaa sydämemme kokonaan - älä anna minkään tulla esteeksi.

Seuraa Häntä.